Clusterul TREC

 

   TREC s-a născut ca rezultat al conştientizării actorilor locali asupra importanţei schimbării percepţiei legate de valorificarea resurselor regenerabile de  energie şi a oportunităţilor care rezultă din exploatarea corectă a acestora.

Sectorul energiei provenite din surse regenerabile este unul emergent, cu o contribuţie la economia regiunii în creştere.

   De ce un „Cluster”?

Diversitatea posibilităţilor de utilizare, multitudinea părţilor  implicate, precum şi posibilităţile de dezvoltare fac necesară unirea  forţelor.

Astfel, urmărim întărirea colaborării dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi instituţii care oferă diverse servicii în domeniul energiei regenerabile.

Bunele practici din Europa şi din întreaga lume demonstrează că  forma optimă pentru atingerea eficienţei maxime este aceea de CLUSTER, structurat pe următoarele categorii de organizaţii: firme; universităţi, instituţii de educaţie şi centre de cercetare; autorităţi publice; catalizatori.

Firmele interesate să colaboreze în cadrul unui cluster vor avea parte de beneficii comune de ordin economic şi social, contribuind astfel la dezvoltarea întregii regiuni.